Projekta 1. pārskata periodā

izstrādāta publikācija "Climate change adaptation in forage grasses: from phenotype to genotype. In: S. Hartmann et al. (Eds.), Exploiting genetic diversity of forages to fulfil their economic and environmental roles", kas iekļauta 2021. gada starptautiskās konferences EUCARPIA rakstu krājumā.

Publikācijas autores ir Lietuvas lauksaimniecības un mežsaimniecības institūta vadošās pētnieces Kristina Jaškūne ( Kristina Jaškūnė ) un Gražina Statkevičiūte (Gražina Statkevičiūtė).

Publikācija pieejama 

Vadošā pētniece Cecīlija Sarmiento (Cecilia Sarmiento) no Tallinas Tehnoloģiju universitātes prezentē "EditGrass4Food" projektu Monpeljē Augu veselības institūtā (Plant Health Institute of Montpellier) Francijā, 2021.g. novembrī.

 

Projekta 2. pārskata periodā

Tallinas Tehnoloģiju universitātes graudzāļu kabineta augšanas kamerā tiek audzētas dažādas graudzāļu šķirnes, kas ir sala un sausuma izturības kandidātgēni, lai imitētu augu vernalizācijas apstākļus.  Attēlā projekta doktorants Ferencs Susteks (Ferenz Sustek).

 

Lietuviešu šķirnes airenes sēklu dīgtspējas eksperiments ar iespējamu salizturību. Eksperiments notiek Lietuvas Lauksaimniecības un mežsaimniecības pētniecības centra vadošās pētnieces Dr. Kristīnas Jaškūnes (Kristina Jaškūnė) vadībā.  


Projekta 3. pārskata periodā

EditGrass4Food projekta komanda no Latvijas Universitātes 2022. g. 3. maijā apmeklēja sadarbības partneru laboratoriju Tallinas Tehnoloģiju Universitātē. Vizītes laikā projekta dalībnieki apmainījās ar pieredzi daudzgadīgās airenes (Lolium perenne L.) in vitro kultūru iegūšanā un pavairošanā. Iegūtā pieredze lieti noderēs projekta uzdevumu sasniegšanā.